وزارت خزانه‌داری آمریکا بامداد جمعه سفیر ایران در بغداد و چند نهاد ایرانی را در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

ایرج مسجدی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از  فارس، وزارت خزانه‌داری آمریکا بامداد جمعه (به وقت تهران) «ایرج مسجدی»، سفیر ایران در بغداد را در فهرست تحریم‌ها قرار داد. واشنگتن در اقدامی جداگانه هم چند نهاد ایرانی را به بهانه تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا تحریم کرده است.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، بهانه تحریمی ایرج مسجدی ارتباط با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان شده است. 

نهاد آمریکایی در بیانیه خود از آقای مسجدی به عنوان یکی از مشاوران نزدیک سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نام برده و نوشته ایشان نقش تعیین‌کننده‌ای در سیاست‌های سپاه قدس در عراق بازی کرده‌اند. 

«استیون منوشین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «رژیم ایران با منصوب کردن مقام‌های نیروی قدس به عنوان سفیر در منطقه با هدف پیش بردن برنامه‌های بی‌ثبات‌کننده برون‌مرزی خود،  امنیت و حاکمیت عراق را تهدید کرده است.»

وی اضافه کرد: «ایالات متحده به استفاده از ابزارها و اختیارات در دسترس خود برای هدف قرار دادن رژیم ایران و مقام‌های سپاه قدس که قصد دخالت در امور ملت‌های مستقل را دارند ادامه خواهد داد.»

تحریم‌ها به بهانه دخالت در انتخابات آمریکا

دولت آمریکا علاوه بر تحریم آقای مسجدی، در بیانیه‌ای جداگانه از اعمال تحریم‌های جدید علیه چند نهاد ایرانی به بهانه دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا خبر داده است.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا ۳ سازمان رسانه‌ای ایران به فهرست تحریم‌ها اضافه شده‌اند و آمریکا اطلاعات تحریمی مربوط به ۲ نهاد ایرانی دیگر را به‌روزرسانی کرده و برای آن بهانه‌های تحریمی جدید در نظر گرفته است.

شرکت «بیان رسانه گستر»، «اتحادیه بین‌المللی رسانه‌های مجازی» و «اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی» سه سازمانی هستند که واشنگتن آنها را به «تلاش برای اثرگذاری روی انتخابات آمریکا» متهم کرده است.

دولت آمریکا علاوه بر تحریم این ۳ سازمان رسانه‌ای اطلاعات تحریمی مربوط به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی قدس سپاه را هم به‌روزرسانی کرده است.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری، «فرمان اجرایی شماره ۱۳۴۸۴» که مربوط به تحریم عاملان ادعایی دخالت در انتخابات آمریکا است به بهانه‌های تحریمی این دو ۲ نهاد ایرانی اضافه شده است.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است: «امروز دفتر کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا ۵ نهاد ایرانی را به دلیل تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات در ایالات متحده آمریکا در فهرست تحریم قرار داد.»

واشنگتن ادعا کرده ایران با «تلاش‌های آشکار برای تفرقه‌افکنی در میان رأی‌دهندگان آمریکا» فرایند انتخابات در آمریکا را هدف قرار داده است.

در این بیانیه آمده است: «بخش‌هایی از حکومت ایران در پوشش سازمان‌های خبری یا خبرگزاری در جهت تضعیف روندهای دموکراتیک در آمریکا گام برداشته‌اند.»

استیون منوشین گفت: «رژیم ایران از روایت‌های نادرست و سایر مطالب گمراه‌کننده برای اثرگذاری بر انتخابات آمریکا استفاده می‌کند. این دولت، به تضمین سلامت نظام انتخاباتی آمریکا پایبند است و به تلاش برای مقابله با اقدامات تمامی بازیگران خارجی که در صدد تهدید فرایندهای انتخاباتی ما هستند ادامه خواهد داد.»

ایرج مسجدی کیست؟

ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق، پیش از انتخابش به عنوان سفیر جدید در عراق در دی ۱۳۹۵ مشاور عالی شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه بود. سردار مسجدی در سال‌های جنگ نیز در فعالیت‌های سپاه در خارج از ایران مشغول بود. او در جریان جنگ ایران و عراق رئیس ستاد قرارگاه رمضان، نخستین قرارگاه برون مرزی سپاه بود که آن زمان فرماندهی‌اش را محمدباقر ذوالقدر برعهده داشت.

واشنگتن ۲ عضو ارشد حزب‌الله را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین «نبیل فاروق» و «حسن البغدادی» از اعضای ارشد حزب‌الله لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

در بیانیه بامداد جمعه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است: «امروز دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا دو نفر از اعضای شورای مرکزی حزب‌الله را تحریم کرد.» استیون منوشین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «سران ارشد حزب‌الله مسئول ایجاد و اجرای برنامه‌های خشن و بی‌ثبات‌کننده این سازمان علیه منافع آمریکا و منافع شریکان ما در سراسر دنیا هستند.»

این تحریم‌ها بخشی از تلاش‌های دولت آمریکا برای کاستن از محبوبیت حزب‌الله در لبنان و ایجاد تفرقه در این کشور است. 

واشنگتن در همین راستا، از مدت‌ها قبل کشورهای اروپایی را برای تروریستی اعلام کردن کل حزب‌الله تحت فشار شدید قرار داده است. آمریکا همچنین چندین بانک و شخصیت لبنانی را به اتهام ارتباط حزب‌الله در فهرست تحریم قرار داده است.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که حزب‌الله، یکی از مهمترین احزاب سیاسی لبنان است. در انتخابات دو سال پیش پارلمان لبنان هم با وجوداقدامات آمریکا علیه این حزب، بخش بزرگی از کرسی‌ها در اختیار ائتلاف مورد حمایت حزب‌الله قرار گرفت.اقدامات آمریکا در لبنان بارها مورد انتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی قرار گرفته که می‌گویند حزب‌الله نقش مهمی در حفظ آرامش و ثبات لبنان و مبارزه با گروه‌های تروریستی و افراطی در منطقه داشته است.

کد خبر 559484

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha